Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 listopada 2017, godz. 01:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TD-W8910G i dziwny problem
PostNapisane: 7 listopada 2007, godz. 17:05 
Offline

Dołączył(a): 7 listopada 2007, godz. 16:50
Posty: 3
a wiec problem jest taki
mam lacze z netii NET24 (linia telfoniczna gniazdo RJ-11 )
i wew siec lan -> rozdzielenie na 2 komputery
pierwszy problem to
1) jak 2 komputery sa wlaczone to czesto traca sie pingi i niezwykle muli net
2) jak brat rozmawia przez SKYPE to ja nie mam wcale pingu (ostatnio 3 odebrane na 182 wyslane)
3) jak sciagamy jakies pliki (naraz) to na poczatku sciaga dobrze a po chwili jest spadek lacza ktory zatrzymuje sie na okolo 700 bitow/ sekunde
to wyglada jak gdyby router byl hubem ktory rozdziela od tego kto potrzebuje (jak jeden chce to drugi ma blokowane itd - dziala to w obie strony)
IP/ Brama/ DNS / Proxy -> wpisane w reczna konfiguracje to samo na routerze wpisane (porty wszystkie odblokowane)
prosze o pomoc z gory dziekuje

[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 8:34 pm ]
Czy moze ktos mi zrobic np 'krok po kroku' konfiguracje routera pod NETIE (na laczu netii -> NET24) z gory dziekuje bo juz nie mam pomyslu.. a do Pomocy technicznej nie dzwonie bo nie byli mi w stanie pomoc z DNS'ami i Proxy a co dopiero z tym..

[ Dodano: Sob Lis 10, 2007 7:56 pm ]
Czy moze to byc WADA routera
bo w tescie sprawdzenia zgodnosci polaczenia z netia mam wszystko dobrze mimo to zachowuje sie on jak hub (a nawet 'przesylanie plikow po SIECI LAN nie jest mozliwe)

prosze o jakakolwiek odpowiedz zgodna z tematem ktora pomogla by mi okreslic to co sie dzieje..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 listopada 2007, godz. 22:53 
Offline

Dołączył(a): 1 września 2007, godz. 16:34
Posty: 4
Działająca konfiguracja pod NETIE

VPI 8, VCI 35, UBR Without PCR, Enable QoS

PPPoE

PPP Username: ****
PPP Password: *****
Authentication Metod: Auto

Enable WAN Service
Servica name: net24

WAN Setup - Summary
VPI / VCI: 8 / 35
Connection Type: PPPoE
Service Name: net24
Service Category: UBR
IP Address: Automatically Assigned
Service State: Enabled
NAT: Enabled
Firewall: Enabled
IGMP Multicast: Disabled
Quality Of Service: Enabled

w konfiguracji Advanced Setup - DSL
G.Dmt Enabled
Inner pair
Bitswap Enable
SRA Enable

U mnie działe bez zarzutu, nie zrywa połączenia, nie ma żadnych kolizji i konfliktów; korzystam z 1 PC stacjonarnego po kablu, 1 PC pełniącego rolę serwera www/ftp (z użyciem DDNS, NAT) po wifi, czasami 2 laptopy po wifi, PDA po wifi - wszystko działa idealnie.

co do reszty twoich problemów niestety nie wiem w czym może leżeć problem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 listopada 2007, godz. 21:43 
Offline

Dołączył(a): 7 listopada 2007, godz. 16:50
Posty: 3
Czy moze to byc wina urzadzenia?? Poniewaz dokladnie robilem zgodnie z Twoimi zaleceniami (pod Netie) i wciaz bez zmian
nawet na podpietym 1 komputerze traca sie pingi (straty rzedu 5% ) a przy wlaczonych oby dwuch (i pracy TYLKO I WYLACZNIE na gg ) - okolo 10-15%
prosze o szybka odpowiedz..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, godz. 12:27 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
A nie masz jakiegoś robala który zatyka Ci lącze dużą ilością połączeń ??
Sprawdź to za pomocą:
Kod:
netstat -a

Normalnie to powinno być do 40 różnych połączeń (oczywiście wyłacz wszystkie klienty p2p) ... jeśli tych połączeń jest dużo więcej to proponuje "odrobaczenie" (SpyBot Ad-Aware albo coś podobnego).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 listopada 2007, godz. 16:35 
Offline

Dołączył(a): 7 listopada 2007, godz. 16:50
Posty: 3
Obrazek
tu masz fotke jak nie wierzysz (z tego co liczylem - 25 otwartych) jestem po formacie (zreszta ten drugi komputer tez)
najlepsze ze polaczenie
router - internet (jest zgodne - sprawdzane za pomoca testu oferowanego przez router)
komputer - router -> pingi rzedun 1-3 ms (ani 1 sie nie stracil - 100 % odbioru i potwierdzen)
moze to jakos pomoze..

pozdrawiam Joe

[ Dodano: Pon Lis 19, 2007 11:25 am ]
Czy moze to byc wina routera ?? bo mam go wlasnie z tej firmy inter projekt z filli w Gliwicach wiec prosil bym o pomoc bo zalezy mi na sprawnym internecie..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies