Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TD8840 QoS
PostNapisane: 6 marca 2008, godz. 18:01 
Offline

Dołączył(a): 6 marca 2008, godz. 16:59
Posty: 6
Witam serdecznie,

na stronach producenta sprzętu wspomniano, że router dostarcza różnorodnych polis QoS. Jak można zmienić ustawienia QoS we wspomnianym routerze?

Na stronie http://wiki.interprojekt.pl/wiki/Wiki.j ... %20TD-8840 znalazłem dokument który tłumaczy jak skonfigurować tą usługę. Problem w tym, że w moim routerze nie ma zakładki Advanced Setup / Quality of Service. Dwukrotnie update'owałem firmware i niestety ten stan się nie zmienił.

Szukałem również opcji Enable QoS podczas konfigurowania interfejsu pppoe i również nie znalazłem poszukiwanej opcji. W zakładce Advanced Setup/Wan jest lista interface'ów i wszystkie mają QoS ustawione na Disabled - jak można to zmienić?


Pozdrawiam,
Miłosz Kubański


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2008, godz. 14:54 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
Usunąć wszystkie nieuzywane polaczenia w advanced wan zostawic tylko do neostrady lub lacza jakie pan ma. nastepnie kliknac edit i zahaczyc enable qqs skonfigurowac reszte tj login password zapisac to i status qqs zmienic sie w advanced wan na enable w advanced setup pojawi sie opcja quality of service. oczywiscie wszystko jest dostepne po upgradzie firmwaru


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2008, godz. 16:11 
Offline

Dołączył(a): 6 marca 2008, godz. 16:59
Posty: 6
Działa. Dziękuję za odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2008, godz. 23:53 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2008, godz. 23:43
Posty: 3
Witam.
Dołączę sie do tematu na temat QoS w TD-8840(A). Posiadam taki właśnie model routera (tzn. jest on niebieski, zauważyłem że ówczesne routery mają inny wygląd). Zaktualizowałem firmware do najnowszego: TD-8840A_080130. W Advanced setup -> WAN widać że QoS jest Enable, ale nie ma możliwości jego skonfigurowania (QoS), gdyż nie ma go w Advanced Setup.

Proszę o pomoc, czy w tym przypadku jest możliwość skonfigurowania QoS? Czyżby mój router nie obsługiwał QoS (dziwi mnie tylko to iż pokazuje że QoS jest Enable)?

Z góry dzięki na wszelkie info.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2008, godz. 16:23 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
jaka masz wersje firmwaru wgrana w device info. napisz koniecznie bez tego nie dam rady pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, godz. 20:30 
Offline

Dołączył(a): 9 maja 2008, godz. 23:43
Posty: 3
Device Info

Board ID: 96338L-2M-8M
Firmware Version: 3.06L.03-T1.0a-080130.A2pB023k.d17m
Bootloader (CFE) Version: 1.0.37-6.5

Problem rozwiązany :)

O dziwo QoS sie pojawił :) Myślałem że sam reboot routera wystarczy, niestety nie i myślałem że nici z QoS. Przypadkiem zaglądnąłem na strych i wyłączyłem go z prądu na chwile, tak profilaktycznie. Właśnie teraz patrze i QoS pojawił sie w menu :D

Teraz tylko konfiguracja i będzie git!

Sorki że zawracałem głowę.

pozdro


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies