Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 23 czerwca 2017, godz. 10:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TP-Link 543G
PostNapisane: 11 lipca 2008, godz. 08:30 
Offline

Dołączył(a): 11 lipca 2008, godz. 08:26
Posty: 5
Witam. Pytanie do Panow z IP, czy istnieje szansa na to, aby w niedalekiej przyszlosci, pojawila sie w sofcie TP-Linka taka opcja jak w BB i im podobnych - chodzi o ustawianie predkosci na sztywno- tzw data rates. Wiem, ze w sprawie deauth na MT IP interweniowal w supporcie TP-Linka, moze tym razem tez daloby sie napomknac o tym? Po prostu nie moge z powodzeniem


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2008, godz. 10:52 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tplink w wersji 2 ma kontrole predkosci na interfejsach


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, godz. 21:45 
Offline

Dołączył(a): 11 lipca 2008, godz. 08:26
Posty: 5
Nie, zle mnie zrozumiales - w BB, jest taka opcja, do ustawiania z jaka predkoscia ma sie laczyc wlan z baza i nazywa sie to TX-RATES - czyli z jaka predkoscia ma transmitowac dane. To o czym mowisz to QOS :-), a mnie on tutaj akurat niepotrzebny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, godz. 13:58 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeszcze dzisiaj zostanie wysłany mail z zapytaniem do supportu TP LINKA , zobaczymy co z tego wyniknie. Jeżeli będzie coś więcej wiadomo napisze na forum.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, godz. 11:04 
Offline

Dołączył(a): 11 lipca 2008, godz. 08:26
Posty: 5
Byloby swietnie, gdyby to poprawili, to chyba jedyna opcja jakiej obecnie brakuje tp-linkowi. Po prostu przy wiekszym obciazeniu "skaczace" tplinkii powoduja timeouty na bazach i bardzo negatywnie odbija sie to na dzialaniu calego nadjanika


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, godz. 14:56 
Offline

Dołączył(a): 13 sierpnia 2008, godz. 14:54
Posty: 7
Czy cos juz ruszyło w tej kwesti ?

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, godz. 15:01 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Otrzymałem mailowe zapewnienie ze strony miłej Pani z TP LINKa :) że programiści pracują nad Bandwitch IP Controll.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, godz. 22:01 
Offline

Dołączył(a): 13 sierpnia 2008, godz. 14:54
Posty: 7
Oki to bardzo fajnie:) , ale chodzi tu o inną kwestię ;) ktorą zaznaczył Tai

Cytuj:
Nie, zle mnie zrozumiales - w BB, jest taka opcja, do ustawiania z jaka predkoscia ma sie laczyc wlan z baza i nazywa sie to TX-RATES - czyli z jaka predkoscia ma transmitowac dane. To o czym mowisz to QOS :-) , a mnie on tutaj akurat niepotrzebny.


Chodzi zapewne o ustawianie predkosci na sztywno- tzw data rates.
By tplink nie wymyszałem innych predkosci, mimo tego ze na bazie ustawiona jest predkosc na sztywno efekt jest taki ze mamy polaczenie np. 36/11


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, godz. 08:43 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Ok. Sorry widocznie źle zrozumiałem wątek. Poczekamy na IP BAndwitch Control i spróbujemy powalczyć z DATA RATES.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 października 2008, godz. 10:04 
Offline

Dołączył(a): 11 lipca 2008, godz. 08:26
Posty: 5
I cos juz wiadomo w sprawie ustawiania na sztywno data-rates (tx-rates)?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 października 2008, godz. 00:09 
Offline

Dołączył(a): 13 sierpnia 2008, godz. 14:54
Posty: 7
Jak Wyzej.
Przyłanczam sie do pytania, w spr tx data rate
w produktach tplinka 501 i 543 taka opcja, by sie sprzydała.

Pozdro.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 listopada 2008, godz. 13:32 
Offline

Dołączył(a): 11 lipca 2008, godz. 08:26
Posty: 5
Cisza jak makiem zasial ;-) Moze o zbyt wiele prosimy :-)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies