Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 01:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TP-LINK TD-8840, kilka spraw
PostNapisane: 24 września 2008, godz. 18:48 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
Witam,

wczesniej posiadalem DSL i ruter Planet i wszystko bylo w porzadku, problemy zaczely sie po zmianie na neostrade.

Problem polega na tym, ze jesli wlaczony zostaje jakis program do P2P to momentalnie lacze zostaje zapchane mimo, ze nie sciaga sie nic, ani nic sie nie wysylam badz sa to znikome ilosci bo z predkascia max 3kb w jedna i w druga strone. Strony wczytuja sie dosc powoli, a czasami wcale nie nawiazuje polaczenia i trzeba kilkakrotnie odswiezac zeby cos zaskoczylo.

Druga sprawa to, to ze przy wlaczonym uTorencie czy jakimkolwiek innym kliencie torrenta znika polaczenie z gadu gadu w momencie wysylania wiadomosci, przez co te wiadomosci nie dochodza ani w jedna ani w druga strone.

Znalazlem juz na forum informacje jak uaktywnic QoS bo wczesniej nie mialem go w zakladkach, teraz niestety nie wiem jak go skonfigurowac, bo nigdy tego nie robilem.

Ustawilem swoje ip 192.168.1.100 na DMZ, przekierowalem porty na to IP, uT ma otwarte porty, ale problemem jest wlasnie rozlaczajace sie gg, wolno wczytujace sie strony, a czasami nawet kilka krotnie razy na dzien zmuszony jestem odlaczac ruter z sieci zasilajacej i ponownie podpinac bo nie ma polaczenia i nie ma internetu.

Czy ktos jest w stanie cos pomoc? Jest to bardzo uciazliwe : /

firmware ruteru:

Device Info
Board ID: 96338L-2M-8M
Firmware Version: 3.06L.03-T1.0a-080130.A2pB023k.d17m
Bootloader (CFE) Version: 1.0.37-6.5


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, godz. 16:57 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
windows xp sp2 ogranicza liczbe jednoczesnych polaczen do 50 w zwiazku z tym sciagnij sobie nastepujacy program EvlD4226patch.exe odpal go i ustaw sobie liczbe polaczen na 3000 problem powinien ustapic


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, godz. 20:38 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
ale problem ten nie wystepuje tylko na tym komputerze na ktorym uT jest odpalony, bo podpialem laptopa w celu sprawdzenia czy na innych komputerach tez wystepuje ten problem i jest to samo niestety..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, godz. 21:22 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
a probowales tym programem juz? ja odpalilem w tej konfiguracji jaka podales tyle ze tam byl xp z sp1 i wszystko chodzilo strony gg wszystko, po zainstalowaniu sp2 strony ledwo chodzily dopiero po przestawieniu na 3 tys polaczen w miare zaczelo to chodzic


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 września 2008, godz. 21:24 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
hmm ale mam wtedy instalowac program na kazdym komputerze program i zmieniac liczbe polaczen?

nie napisalem jeszcze, ze w uT mam okolo 1300 torrentow aktywnych, z tym ze one sa tylko aktywne nic sie praktycznie nie wysyla, nic nie pobieram


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2008, godz. 09:55 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
sprobuj pierw na 1 komputerze


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2008, godz. 13:11 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
zauwazylem jedna rzecz, zmienialem kiedys limit polaczen juz, tylko ze innym programem i ustawilem na 200, ale to nie pomagalo, teraz po ustawieniu DMZ i wylaczedniu tej domyslnej opcji jakby sie poprawilo wszystko, zaczelo to w miare chodzic, mam nadzieje ze problem bedzie rozwiazany na stale

czy mozesz mi podac jak skonfigurowac QoS zeby http mialo priorytet najwyzszy, nie chce zeby na innych jednostkach strony sie wolno otwieraly kiedy ktos zacznie cos pobierac


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2008, godz. 08:49 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
z taka liczbą aktywnych torrentow Qos nic nie pomoze,


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2008, godz. 11:32 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
a istnieje jakas szansa zeby to wszystko pogodzic? moze zmiana ruteru na cos stabilniejszego by pomogla?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2008, godz. 16:26 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
przy tylu aktywnych torrentach zaden z routerow tych tanszych nie da rady


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 września 2008, godz. 17:03 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
w takim razie co bys mi polecil? rozwazam wydanie nawet nieco wiecej na ruter byle by bylo stabilnie i bez zwiech

[ Dodano: Pią Paź 03, 2008 12:41 am ]
witam, z racji ze problem powrocil odswieze nieco temat, bo chcialbym jakichs wskazowek czy cos z tym sie da zrobic..

sprawa teraz jest juz klarowna, na PC po wlaczeniu na ip ktorego uzywam 192.168.1.100 DMZ gadu gadu zaczelo dzialac i nie rozlaczac nawet przy wlaczonym uT, natomiast dzis kupilem dysk zewnetrzny do laptopa i teraz planuje miec wlaczonego laptopa zamiast PC. Po podlaczeniu laptopa do sieci i wlaczeniu jednego aktywnego torrenta co sie dzieje? Gadu zaczyna znowu rozlaczac tak jak poprzednim razem.. IP na lapku to 192.168.1.13, co w tym przypadku zrobic? Czy moge ustawic DMZ na to drugie IP tez? Bo widze w panelu sterujacym Tp-linka tylko jedno miejsce na wpisanie IP. Prosze o pomoc, poniewaz jest to w tym momencie coraz bardziej uciazliwe z tego wzgledu ze potrzebuje sprawnego komunkatora..

Bede wdzieczny


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2008, godz. 10:18 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
niestety w dmz mozna zrobic tylko dla jednego ipka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-8840, kilka spraw
PostNapisane: 23 maja 2009, godz. 12:35 
Offline

Dołączył(a): 6 marca 2008, godz. 16:59
Posty: 6
Odświeżę wątek. Na moim kompie problem wygląda podobnie. Po uruchomieniu uT po pewnym czasie pada totalnie sieć. Z ledwością mogę nawiązać połączenie z routerem aby zobaczyć co się dzieje. Po wyłączeniu uT wszystko wraca do normy.

Czy komuś udało się obejść ten problem? Ewentualnie jaki inny router adsl polecacie, jeżeli nie da się tego obejść na td-8840.

Pozdrawiam,
MiloszeS


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: TP-LINK TD-8840, kilka spraw
PostNapisane: 23 maja 2009, godz. 12:37 
Offline

Dołączył(a): 24 września 2008, godz. 18:42
Posty: 7
td8840 to badziew jakich malo, nigdy wiecej go nie tkne tak samo jak tplinka, niestety..

problem zalatwilem zmian tego tragicznego pudelka na linksysa wag200. od tamtej pory zadnych problemow.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies