Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tp-link TD-W8910G czy ma zdalne zarządzanie
PostNapisane: 21 października 2008, godz. 23:21 
Offline

Dołączył(a): 21 października 2008, godz. 23:02
Posty: 2
Jak to jest ze zdalnym zarządzaniem w tym routerze? W materiałach reklamowych (z jakiegoś sklepu) można przeczytać: "TD-W8910G zapewnia zaawansowaną kontrolę dostępu, NAT, a jego serwer DHCP obsługuje statyczne przyznawanie adresów IP. Możliwa jest także obsługa serwerów wirtualnych, strefy DMZ oraz zdalne zarządzanie i logowanie." Nie widzę tego nigdzie dokłądniej opisanego. Jaki port to obsługuje? jeśli wogóle. Oczywiście adres routera będę znał, to żaden kłopot skorzystać z dyndns. Jeszcze o co chodzi z tym ACS ? Rozumiem że to też jakieś zarządzanie, ale nigdzie w necie nie mogę znaleźć na ten temat informacji. Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi jak jest, albo gdzie szukać.
AP.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 października 2008, godz. 11:00 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Aby mieć możliwość zdalnego zarządzania TP LINKIEM należy włączyć opcję http na WANIE o ile dobrze pamiętam opcja jest do wybrania w zakładce Management >> Access Controll lub Security >> Access control. Gdzieś w tych okolicach. :razz:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 października 2008, godz. 16:56 
Offline

Dołączył(a): 21 października 2008, godz. 23:02
Posty: 2
Już od tygodnia wszystko działa, nie mogłem doczekać się na pomoc, więc spróbowałem metodą prób i błędów. Rzeczywiście trzeba wejść w MANAGEMENT-ACCESS CONTROL i tam "zaptaszyć" Enable WAN przez HTTP (ja zaptaszyłem wszystko), ale ciekawostka, nie chciało i tak działać! I teraz nie mam pewności, czy nie chciało działać, bo źle działało ddns (czyli że wpisywałem zły adres routera próbując się z nim połączyć) czy może jednak pomogło to co zrobiłem następnego dnia, a mianowicie w ADVANCED SETUP -- NAT -- Virtual Servers Setup dodałem virtualny serwer z adresem routera tym od strony LAN tzn 192.168.1.1 i przekierowałem go na port 8080. W sumie łączę się bez podawania numeru portu (bez dwukropek 8080) więc moze jednak to jest niepotrzebne, ale na razie nie mam tego jak sprawdzić. W każdym razie działa. :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies