Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 20 listopada 2017, godz. 20:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TP-LINK TD-W8910G i nowy firmware (DHCP address reservation)
PostNapisane: 1 września 2007, godz. 17:19 
Offline

Dołączył(a): 1 września 2007, godz. 16:34
Posty: 4
Posiadam TP-LINK TD-W8910G. W ostatnim czasie na stronie producenta pojawił się nowy firmware (1.2.2 Build 070718 Rel. 73072n) umożliwijący rezerwację adresu w DHCP.
Pod nowym frmware występuje natomiast niepożądane zachowanie urządzenia: wszystko działa ok do chwili przekierowania w NAT Virtual Servers portu 80 na komputer wewnątrz sieci.
Port zostaje przekierowany lecz jednocześnie występują dwa problemy:
1 - wywołanie z dowolnego komputera w sieci dowolnej zewnętrznej strony www, powoduje odwołanie do wewnętrznego serwera (tego do któredo odwołuje się przez NAT). Problem nie występuje jeżeli odwołam się do zewnętrznej strony bezpośrednio adresem IP.
2 - w trakcie zatwierdzania w NAT przekierowania portu 80 podawany jest komunikat że strona router'a przenoszona jest z portu 80 na 8080 - niestety nie jest to realizowane w związku z czym tracona jest możliwość zarządzania routerem do chwili resetu ustawień urządzenia.

Po zmianie firmware na straszą wersję (1.2.2 Build 070618 Rel.61837n) wszystko działa poprawnie.
Gdzie jest problem ??? wypuszczono wadliwy firmware ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2007, godz. 10:25 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Zapewne wina tkwi w wypuszczonym firmware. Programiści zazwyczaj najpierw piszą potem myślą. Wyślemy info do supprotu TP-LINKA odnośnie błędów w oprogramowaniu. Niedługo zapewne pojawi się poprawka.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: TP89x0G i problemy z Virtual WWW
PostNapisane: 23 stycznia 2008, godz. 12:29 
Offline

Dołączył(a): 10 sierpnia 2007, godz. 15:56
Posty: 10
Lokalizacja: StatekPiracki
Witam, zassałem nowy Firmware

i zrobiłem co następuje:
0) instalacja Krasnala i jego test na 192.168.1.3 - OK
1) Wgranie nowego softu
2) połączenie z NEO (lub inne)
3) zakładka "Advanced Setup -> NAT -> Virtual server" tam kliknąłem "Add"
4) z listy wybrałem Web server (http) i wpisałem IP 192.168.1.3 (takie właśnie IP ma mój komp z Krasnal'em)
5)po zaakceptowaniu wyświetla sie info że "Zdalny panel administracyjny został przeniesiony na port 8080" ("zoltar01" czytaj dokłądnie komunikaty)
6) uruchamiam zarzązanie zdalne od strony WAN , zaznaczając Enable.
7) TEST Krasnala , moje IP przy obecnym połączeniu to 83.5.103.100, po wpisaniu w przeglądarke z komputera podłączonego z netem za pośrednictwem łacza lokalnego:

a)w przeglądarce ukazała sie strona "Krasnala", identyczna jak ta którą zobaczyłem przy teście poprawnej instalacji Krasnala, od strony LAN.

b)po wpisaniu : http://83.5.103.100:8080/ ukazała sie strona logowania i panel konfig. TP-LINK

c) wpisany w oknie przeglądarki adres www.onet.pl odwołał sie do właściwej strony Onet'u


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2008, godz. 22:51 
Offline

Dołączył(a): 1 września 2007, godz. 16:34
Posty: 4
Wszystko pięknie lecz u mne to nie działa :(

najpierw wyjaśnienia:

punkt 5 "a.miras" >> ("zoltar01" czytaj dokłądnie komunikaty) >> no właśnie czytam - mój punkt drugi w wątku rozpoczynającym ....

punkt 6 >> ja mam dostęp przez WAN wyłączony administruję tylko z sieci lokalnej odwołanie się do adresu 192.168.0.1:8080 nie wyświetla niczego - nie znajduje www na tym porcie. Dostępu do routera przez WAN nie testowałem

punkt 7 >> tutaj się zgodzę. Przekierowanie na wewnętrzny IP od strony WAN działa.

... nie wiem gdzie leży problem. Router zaczyna "fiksować" po wgraniu nowego softu.

No cóż pogodziłem się już z tym że to u mnie nie zadziała, znowu potwierdza się opinia że nie ma rzeczy tanich i dobrych...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies