Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 23 czerwca 2017, godz. 10:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tp-Link td8840 Problem
PostNapisane: 17 lipca 2008, godz. 11:40 
Offline

Dołączył(a): 17 lipca 2008, godz. 11:37
Posty: 3
Witam!
Mój problem polega na ty że co jakiś czas modem zrywa połączenie internetem i świeci dioda alarm. Proszę o pomoc bo już nie mogę wytrzymać z tym problemem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, godz. 12:51 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
na poczatek wgraj firmware http://www.interprojekt.pl/Pliki.aspx?d ... gramowanie a pozniej sprawdz jeszcze czy ci sie urzadzenie nie grzeje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Dioda alarm
PostNapisane: 18 lipca 2008, godz. 14:27 
Offline

Dołączył(a): 17 lipca 2008, godz. 11:37
Posty: 3
Niestety dalej ten sam problem,gdy zacznę coś ściągać to w połowie mi przerywa połączenie.
Jest jeszcze jeden problem, gdy ktoś dzwoni na telefon stacjonarny to momentalnie zrywa połączenie i włącza się dioda alarm. Mój internet to Neostrada 1024.Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, godz. 09:05 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
a dzieje mu sie tak od nowosci?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, godz. 17:33 
Offline

Dołączył(a): 21 lipca 2008, godz. 17:28
Posty: 1
Cześć. Szukałeś firmware do swojego routera, i pewnie przypadkiem z Google wszedłeś na moją stronę, i przypadkiem z wyników google wszedłem tu, specjalnie się zarejestrowałem.
Mam taki sam router, i miałem taki sam problem w swoim routerze na początku. Powodem rozłączania routera jest domyślnie włączona opcja "Dial on demand", co opisałem tu:

http://localh0st.ovh.org/?p=100

Dokładniej chodzi o ten fragment:
Cytuj:
Jedyny problem, był przy konfiguracji połączenia, gdyż modem sam się rozłączał, gdy nie korzystałem z komputera. Wystarczyło odznaczyć w Advenced Setup> WAN (przy połączeniu) opcję “Dial on demand (with idle timeout timer)“


Mam nadzieje, że Ci pomogłem.

Pozdrawiam.

[ Dodano: Pon Lip 21, 2008 5:34 pm ]
mazi98765431 napisał(a):
Jest jeszcze jeden problem, gdy ktoś dzwoni na telefon stacjonarny to momentalnie zrywa połączenie i włącza się dioda alarm.

Co do tego to mogą być dwie przyczyny...
1. albo powodem jest ta trafna opcja
2. brak założonego mikrofiltra, który jest w zestawie z routerem, lub można go dokupić oddzielnie


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, godz. 11:52 
Offline

Dołączył(a): 17 lipca 2008, godz. 11:37
Posty: 3
Niestety żadna opcja nie pasuje do mojego problemu opcje "Dial on demand" jest wyłączona i mam założony mikrofiltr-do localh0st. A co do wypowiedzi Majkela to nie nie robi mi się tak od nowości. A ten problem z tym że gdy ktoś dzwoni to przerywa połączenie jest dalej aktualny.

Okazało się że kabel podłączony do routera był uszkodzony.Wymieniłem go i działa idealnie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies