Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 02:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: tp-link-wr1043n problem z współdzieleniem dysku
PostNapisane: 19 października 2010, godz. 17:52 
Offline

Dołączył(a): 19 października 2010, godz. 17:46
Posty: 2
Witam mam problem podobny do opisanego w tym wątku:

http://forum.interprojekt.pl/tp-link-wr1043n-i-konfiguracja-network-sharing-t1091.html

Jednak zmiana przeglądarki w niczym nie pomogła - uzywałem internet explorera i google chrome. Router widzi pendrive, pozwala go wystartować itd a pozniej przy kazdej probie połączenia wyswietlakomunikat z w/w linku.

Przy konfiguracji user accounts, po wpisaniu np dla loginow admin i guest 7-znakowych haseł i kliknieciu save, z powrotem pojawia sie 15 kropek w polach password i rewrite password - tak powinno byc? odnosze wrazenie jakbym wcale nie zmieniał haseł dla tych kont.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: tp-link-wr1043n problem z współdzieleniem dysku
PostNapisane: 6 listopada 2010, godz. 23:29 
Offline

Dołączył(a): 6 listopada 2010, godz. 23:20
Posty: 3
Witaj kolego też mam ten problem :( kupiłem dysk zewnętrzny 500GB do tego routera i lipa.Formatowałem go w NTFS i FAT32 i nic. Szukam na forach i nigdzie nie mogę się nic doszukać.Jak coś znajdziesz to napisz ja też napisze jak to rozkminie. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: tp-link-wr1043n problem z współdzieleniem dysku
PostNapisane: 8 listopada 2010, godz. 19:38 
Offline

Dołączył(a): 6 listopada 2010, godz. 23:20
Posty: 3
Witaj kolego :D już wiem w czym błąd. Opisze wszystko trochę łopatologicznie ale jestem laikiem i napisze tak by każdy zrozumiał.

A więc:

Najpierw podłączamy dysk do USB
Wchodzimy w ustawienia routerka i w zakładkę "network sharing"
"serwis status" mamy na "stop" i na razie go nie włączamy
następnie wciskamy Rescan by system wykrył dysk
Następnie wchodzimy w "edit"
wypełniamy "share name" czyli jak ma sie nazywać nasz dysk i odchaczamy dwie pozostałe zakładki oraz "save" i "back"
wróciliśmy do "network sharing"
teraz wchodzimy w zakładkę "user accounts"
wpisujemy login i dwa razy hasło dla administratora oraz login i dwa razy hasło dla użytkownika
wszystko zapisujemy "save"
następnie trzeba zrestartować router więc wchodzimy w zakładkę "system tools" i wciskamy "reboot"
teraz router się restartuje
po restarcie wciskamy "network sharing" zakładkę "serwis status" robimy na start
router mamy już skonfigurowany
opuszczamy przeglądarkę
teraz gdy jesteś na pulpicie swojego komputera wciskasz na klawiaturze logo windowsa wraz z "r"
otworzy się okno w którym wpisujesz \\192.168.1.1
czyli IP swojego routera następnie pojawi się komunikat by wpisać login i hasło administratora które wpisałeś
przy konfiguracji "network sharing"
w końcu otwiera ci się okno z zawartością dysku który podłączyłeś do routerka. :lol:

sorki za sposób w jaki to opisałem ale mam nadzieję że pomogłem pozdrawiam :D

napisz jak poszło :P


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: tp-link-wr1043n problem z współdzieleniem dysku
PostNapisane: 13 listopada 2010, godz. 16:25 
Offline

Dołączył(a): 19 października 2010, godz. 17:46
Posty: 2
Pogratulować, wszystko działa bez zarzutu! Temat do zamknięcia:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: tp-link-wr1043n problem z współdzieleniem dysku
PostNapisane: 17 kwietnia 2011, godz. 00:17 
Offline

Dołączył(a): 16 kwietnia 2011, godz. 23:57
Posty: 3
witam,

tez mam problem z network sharing ale niestety powyższe rozwiązanie nie działa u mnie.

Reklamowałem ostatnio router WR1043ND .
Router został wymieniony na nowy ale niestety problem dalej występuje. Mianowicie nie mogę podłączyć pen driva/ hard drive itp..
Generalnie wydaje mi sie że wszystko konfiguruje poprawnie (user accounts, sharing service). Próbuje zmapować podłączonego pendriva jako dysk sieciowy z mojego komputera (\\192.168.1.1\pen). Po dłuższej chwili dostaje dialog gdzie mogę wprowadzić user name i hasło. Po wprowadzeniu poprawnych danych klikam OK i dostaje PONOWNIE dialog z user name i password.

Możecie proszę doradzić co może być nie tak? Czyżby znów wadliwy router mi sie trafił?

pozdrawiam
Michał


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies