Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 25 czerwca 2017, godz. 02:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: TP-LINK WR543G i DYNDNS jak zdalnie wejść na router z zewn.
PostNapisane: 16 września 2008, godz. 11:42 
Offline

Dołączył(a): 16 września 2008, godz. 11:24
Posty: 3
Witam
Utworzyłem sobie konto na www.dyndns.org z zamiarem zdalnego łączenia się z moim routerem z róźnych miejsc np z pracy.

Wpisalem w opcjach TP-LINK j.w
http://images30.fotosik.pl/275/6a03b29ea66ec593.jpg gdy klikamn na "Login"
Router się łączy i po chwili piszę Succeeded ! więc OK
Ale gdy próbuje wpisać w przeglądarce internetowej w domu czy w pracy host z dyndns w tym przypadku: nazwamoja.mine.nu
to strona startowa (konfiguracyjna)mojego routera się nie otwiera...
jeśli w domu zrobie ping IP tego hosta to go pinguje ale nie moge tym hostem wejść na router...
Czemu tak się dzieje ? co muszę zmienić w konfiguracji routera ?
Mam w domu internet kablowy tzn modem kablowy motoroli podłączony do TP-LINK WR543G z którym się łącze radiowo poprzez laptop i palmptop (router klonuje mi MAC Adres).
Wersja routera 2 a firmware najnowsze.
Będę wdzięczny za pomoc.
Swoją drogą taniei stabilne urządzenie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2008, godz. 16:54 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Dodatkowo w ustawieniach Security >> Remote Management należy wpisać następujący adress IP : 255.255.255.255 oraz port 8080, ten wpis pozwala na logowanie wszystkich użytkowników bez względu na adres IP.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 września 2008, godz. 21:08 
Offline

Dołączył(a): 16 września 2008, godz. 11:24
Posty: 3
rafall napisał(a):
Dodatkowo w ustawieniach Security >> Remote Management należy wpisać następujący adress IP : 255.255.255.255 oraz port 8080, ten wpis pozwala na logowanie wszystkich użytkowników bez względu na adres IP.


Wpisalem w Remote Management IP Address: 255.255.255.255
Web Management Port: 8080

w Dynamic DNS mam: jak na zdjęciu czyli z listy Service Provider: wybrany www.dyndns.org
User Name: xxxx
Password: xxx
Domain Name: xxxx.mine.nu
zaptaszkowane "Enable DDNS"
Connection Status: Succeeded !

gdy w IE wpisuje adres xxxx.mine.nu to nie laczy sie ze strona routera tak z domu jak i z pracy:(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 września 2008, godz. 09:15 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Pamiętaj żeby po adresie url wpisać port np. www.xxx.dyndns.org:8080


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 września 2008, godz. 19:18 
Offline

Dołączył(a): 16 września 2008, godz. 11:24
Posty: 3
rafall napisał(a):
Pamiętaj żeby po adresie url wpisać port np. www.xxx.dyndns.org:8080


Tak zrobilem, kombinowalem z portami za miast 8080 dawalem 80 lub 8000 i dalej nie moge sie wbic nie wiem co jest grane


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies