Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 sierpnia 2017, godz. 10:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: tryb AP-Bridge i zbridgowany Ether1 wlan1 i wlan2
PostNapisane: 16 grudnia 2006, godz. 23:48 
Offline

Dołączył(a): 16 grudnia 2006, godz. 23:42
Posty: 3
w takim trybie mam swojego mikrotika ale : do ether1 przychodzi net i jest on rozdzielany na Wlan1 i Wlan2. ether1 i wlany sa w bridgu o nazwie bridge1. i po skonfigurowaniu userzy maja net ale ja za pomoca ip nie moge sie dostac na mikrotika ( niedziala www,ftp ani winbox przez ip) jedyny sposob to winboxem przez maca. jak wypne ether1 z bridga to wtedy ludzie nie maja netu ale ja moge za pomoca ip polaczyc sie na mikrotika.... co zrobic aby byl net i zebym mogl sie polaczyc na mikrotika za pomoca IP.

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2006, godz. 09:19 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Aby dostac sie po IP na Mikrotika po "zbridgowaniu" ethernetu, wlan1 i wlan2, nalezy nadac bridgowi adress IP ktory bedzie dotyczyl "zbridgowanych" interfejsow. Wejscie na MikroTika bedzie mozliwe po stronie radia jak i ethernetu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: no wlasnie tak nie jest
PostNapisane: 18 grudnia 2006, godz. 10:42 
Offline

Dołączył(a): 16 grudnia 2006, godz. 23:42
Posty: 3
probowalem juz nadawac IP na konkretne karty jak i na calego bridga ale to nic nie daje. i nie wiem co to moze byc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 stycznia 2007, godz. 18:31 
Witam.
ja mam MT RB-532A i ustawione tak :
bridge1 dla : lan1, lan2, lan3, wlan1 i wlan2
IP nadane jest dla każdego z tych interfejsów , natomiast bridge1 i WDS'y nie posiadają adresów IP. Logować się mogę bez problemu jak i po IP tak i po MAC'u, ale podając adres w winbox'ie interfesju od którego się loguję, i problemów jak narazie nie mam.


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies