Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 października 2017, godz. 00:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Winbox pokazuje zarejestrowanych klientow a oni nie maja net
PostNapisane: 17 grudnia 2007, godz. 21:04 
Offline

Dołączył(a): 29 sierpnia 2007, godz. 14:29
Posty: 13
Panowie co moglo sie stac... wczoraj wszystko chodzilo ok, wieczorem juz internet chodzil zle a dzisiaj od rana klienci po WiFi nie maja internetu, pomimo ze sa zarejestrowani, moga pingowac MT, a MT mzoe pingowac ich... adresy sa na sztywno wpisane, moga oni rowniez pingowac np. wp.pl, czy google, ale jak wlaczaja przegladarke to pasek dochodzi do polowy i komunikat nie mozna wyswietlic strony, nie jest to sprawa DNS bo wchodzili po adresach IP na wp i na google i nadal lipa... :(

Ostatnio Kravi zdalnie mi to poustawial i chodzilo az do dzis be z problemu co dziwniejsze nic nie zmienialem. Jesli ktorys z Panow @rafall lub @Kravi ma ochote popatrzec na to to udostepnie login i haslo.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2007, godz. 09:29 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Dziwne to troche.. - ktos bierze sie za MT, podlacza klientow robi siec udaje mega administratora a tak naprawde nie ma nawet podstawowego pojecia o konfiguracji MT, o tym co i jak, dlaczego tak sie dzieje etc.
Do reszty rozbil mnie tekst "Kravi ostatnio poustawial i bylo ok, ja nic nie ruszalem i juz nie jest ok..."

Zapoznaj sie z dokumentacja, przesledz krok po kroku konfigurowanie MT (chociaz to podstawowe) i na 100% znajdziesz rozwiazanie w ciagu powiedzmy 30 - 60 min. :)


P.S. MT jakos u mnie MT sam sie nei psuje.. ogolnie nie spotkalem sie z tym zeby jakos sam sobie zmienial ustawienia etc.. (moze sie myle)

Moze to wina twojego ISP.. dlaczego ludzie nie uzywaja tego co maja miedzy uszmi ?? Przeciez skoro twierdzisz ze nic nei zmieniales, nic nie dotykales, wszystko dzialalo i nagle - BUM i nie dziala to przede wszystkim sprawdzilbym lacze od twojego ISP tzn po prostu podpial je do jednego PC bezposrednio skonfigurowal IP, BRAME itp.. i zobaczyl czy jest net! jezeli nie ma - mam problem z glowy jezeli jest.. szukam dalej!!! PROSTE

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2007, godz. 12:24 
Offline

Dołączył(a): 29 sierpnia 2007, godz. 14:29
Posty: 13
Jakbys uzyl tego miedzy uszami to kolego bys widzial inne posty kiedy to byl poruszany szeroko temat, problem byl troche innego rodzaju niz zwykle, sam MT po ustawieniach zgodnie z instrukcjami wczesniej zaczerpnietymi z dokumentacji, roznych forow nie skutkowal jakby to mialo byc stad poprosilem o pomoc ludzi, ktorzy maja do czynienia z tym na codzien, sa jeszcze tacy i za to podziekowanie.

Ku Twemu zaskoczeniu uzywam glowy, moze nawet czesciej jak Ty, bo Twoj post niczego nie wnosi, a jest jedynie przejawem dziwnej swiadomosci o swojej osobie, Bogiem nie jestes i tez wszystkiego nie wiesz wiec dobra rada... nie madruj, tylko konkretnie wiesz pomagasz, nie wiesz nie odzywaj sie!

Lacze sprawdzane, od tego zazwyczaj zaczynam! MT moze i sam sie w sobie nie psuje, natomiast sprzet owszem, no chyba ze Ty masz jakis super nie wiadomo co. Niewazne...

Nie pisalem o laczu bo myslalem ze to oczywiste ze sprawdzalem, no widac ze nie, otoz lacze chodzi dobrze, siec LAN funkcjonuje bez klopotu, jedynie WiFi, wczesniej byl sapdek napiecia w domu i nie bylo pradu. Czy ktos mial podobne objawy? czy to Atheros czy moze Antena? Jak skanuje sieci to widze nadajniki innych dostawcow.

Poza tym kolego nie uzywam MT do celow zarobkowych, mam podpietych dwoch kolegow, ktorzy nie placa mi za to, moglbym spokojnie to zrobic na tanim routerze ale po co jak wieksza frajda z tego ze moge sie cos nauczyc i pozniej sie na cos to przyda. Nigdy natym forum nie napisalem ze jestem wielkim administratorem rowniez za takiego sie nie uwazam, wiele mi brakuje, nie ukrywam tego, wiec daj sobie spokoj!

[ Dodano: Wto Gru 18, 2007 11:26 am ]
sahat napisał(a):

Moze to wina twojego ISP.. dlaczego ludzie nie uzywaja tego co maja miedzy uszmi ?? Przeciez skoro twierdzisz ze nic nei zmieniales, nic nie dotykales, wszystko dzialalo i nagle - BUM i nie dziala to przede wszystkim sprawdzilbym lacze od twojego ISP tzn po prostu podpial je do jednego PC bezposrednio skonfigurowal IP, BRAME itp.. i zobaczyl czy jest net! jezeli nie ma - mam problem z glowy jezeli jest.. szukam dalej!!! PROSTE



Szukam dalej... wlasnie szukam i dlatego napisalem na forum liczac ze ktos mial podobny przypadek

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 grudnia 2007, godz. 12:57 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Unioslem sie poniewaz jest mase osob ktore tylko czekaja na post typu " wklej sobie to i bedzie dzialalo", "nacisnij cos.. i zadziala"...

Wiesz gdybys podal np jak masz skonfigurowany MT (porobil printy) to by wiecej pomoglo. Uwierz mi ze nikt nie jest jasnowidzem i nie wie co i jak masz w konfigu. MT mozna skonfigurowac na wiele roznych sposobow i dlatego pytanie typu "" wczoraj dzialalo dzisiaj nie.." jest trudne... znalezc odpowiedz nielatwo..
Gdybys np napisal mam MT skonfigurowany tak i tak.. napewno ulatwilo by to udzielenie odpowiedzi.. napisz do mnie na prv l.. moge ewentualnie looknac :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies