Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 listopada 2017, godz. 17:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: WR543G,APClient,problem z DMZ
PostNapisane: 28 grudnia 2008, godz. 11:46 
Offline

Dołączył(a): 28 grudnia 2008, godz. 11:31
Posty: 2
Witam,moja konfiguracja:
Router 1 Wifi
192.168.178.1/24
Router 2 (WR543G)
192.168.178.20/24 (WAN,wifi)
Router 2 LAN 192.168.1.0/24 - podlaczona stacja 192.168.1.100

Uzywany WPA2

Router 2 bezproblemowo komunikacja i internet z Routerem 1(wifi, router 2 w trybie AP Client)
Router 1 pinguje i komunikuje sie z interfejsem WAN (wifi) routera 2 oraz interfejsem LAN routera 2.

Problem
Router 1 nie potrafi komunikowac sie z interfejsem LAN stacji 192.168.1.100, ustawiono w DMZ IP 192.168.1.100 nadal nie odpowiadaja uslugi ze stacji 192.168.1.100 na adresie 192.168.1.100 jak rowniez adresie WAN 192.168.178.20
Czy to da sie skonfigurowac w taki sposob aby byla mozliwa widocznosc stacji 192.168.1.100 na zewnatrz?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: WR543G,APClient,problem z DMZ
PostNapisane: 13 stycznia 2009, godz. 23:57 
Offline

Dołączył(a): 13 stycznia 2009, godz. 23:47
Posty: 1
zmień ip koncówke na np:101


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: WR543G,APClient,problem z DMZ
PostNapisane: 14 stycznia 2009, godz. 11:53 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeżeli opcja DMZ nie działa może to być wina firmware , proponuję upgrade do najnowszej wersji ze strony producenta :

http://www.tp-link.com/support/download ... R543G&h=V2

Proponuję użyć opcji Virtual Server i spróbować przekierować konkretne porty, jeżeli usługi mają być widoczne na zewnątrz tą samą czynność będzie trzeba powtórzyć na Routerze 1 dla adresu IP Routera 2.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: WR543G,APClient,problem z DMZ
PostNapisane: 26 grudnia 2009, godz. 02:07 
Offline

Dołączył(a): 28 grudnia 2008, godz. 11:31
Posty: 2
Witam ponownie,
odlozylem powyzszy temat, ale sila rzeczy musialem powrocic....
zmienilem juz na routerze nr 2 podsiec LAN na 10.0.0.0/24, brama lan na routerze 2 to 10.0.0.1
Z routera nr 1 (po ustanowieniu routingu na 10.0.0.0/24 poprzez interfejs wiwi routera 2) potrafie pingowac ze stacji podlaczonej do routera nr 1 (portu LAN,ip 192.168.178.21) interfejs LAN routera 2 (brame, 10.0.0.1).
Ze stacji podlaczonej do routera nr 2 o adresie 10.0.0.100 potrafie pingowac stacje 192.168.178.21, natomiast ze stacji 192.168.178.21 pinguje 10.0.0.1 ale juz nie pinguje 10.0.0.100. Albo cos robie zle,albo ten TP-LINK ktory posiadam nie potrafi routowac w trybie AP router Client z interfejsu WIFI do LAN,
ma ktos jakis pomysl?
Firmware najnowszy TL-WR543G v2_080904, wpisanie w DMZ routera nr 2 10.0.0.100 nic nie zmienia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies