Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 01:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: WRT54GP2 --> TP-WR543G - Brak połączenia przy WPA
PostNapisane: 11 października 2010, godz. 21:56 
Offline

Dołączył(a): 11 października 2010, godz. 21:52
Posty: 2
Witam.
Mam nietypowy problem. Może ktoś się z tym spotkał.
Net od lokalnego dostawcy po kablu wchodzi na Linksysa WRT54GP2.
Od niego ma sygnał odbierać radiowo TP-Link TP-WR543G pracujący w trybie AP Router Client i dostarczac po kablu do komputera.
Skonfigurowałem adresację. Testując bez zabezpieczeń wszystko jest ok.
Pokazuję TP-Linkowi sieć i się łączy, a net hula.
Włączam na obydwu WEP, łaczy bez problemu, net jest.
Jak tylko włączę WPA nie działa.
TP-Link widzi linksysa w "site survey" ale jak daje połącz to nie potrafi.
Niby co jakiś czas łapie na kilka sekund ale po chwili rozłącza.
Konfiguracja zabezpieczeń Linksysa:
Obrazek
Konfiguracja zabezpieczeń TP-Linka:
Obrazek
Jest tak:
Obrazek
A co chwilę próbuje łączyć i jest tak na kilka sekund:
Obrazek

I tak w kółko próbuje łączyć i rozłącza.
O co może chodzić. Jako niezabezpieczany i z WEP dziła bez zarzutów, a z WPA nie chce.
TP-Link ma najnowszy firmware. Linksysowi zaktualizowałem ale to nie pomogło.
Nie mam niestety innego routera żeby podstawić za Linksysa i sprawdzić czy może Linksys z TP-Linkiem się nie lubi czy co...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: WRT54GP2 --> TP-WR543G - Brak połączenia przy WPA
PostNapisane: 12 października 2010, godz. 12:02 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Witam.

O ile dobrze pamiętam w TP LINKU w opcji "security option" da się wybrać automatic, spróbuj może pomoże :)

Oczywiście sprawdź czy na linksysie nie masz włączonej filtracji po MAC adresach na module radiowym.

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: WRT54GP2 --> TP-WR543G - Brak połączenia przy WPA
PostNapisane: 13 października 2010, godz. 12:45 
Offline

Dołączył(a): 11 października 2010, godz. 21:52
Posty: 2
Niestety zmiana opcji nie pomogła natomiast dziś udało mi się dorwać router D-link DI-524 do testów. Ku mojemu zaskoczeniu TP-Link błyskawicznie nawiązał połączenie z szyfrowaniem WPA i stabilnie trzymał połączenie.

Obrazek

Przełączyłem więc znów na Linksysa i doopa. Nie może się połączyć. Mój TP-link WR543G nie lubi się z moim Linksysem WRT54GP2. Dlaczego nie wiem. Będę wdzięczny za sugestie i doświadczenia związane z zestawianiem połączeń pomiędzy sprzętem tych dwóch firm.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies