Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 17 października 2017, godz. 15:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: wydajny most
PostNapisane: 14 stycznia 2009, godz. 10:15 
Offline

Dołączył(a): 20 grudnia 2008, godz. 21:36
Posty: 2
Panowie mam taki problem jak skafigurowac wydajny most na 5 GHZ ale przez winbox mam z tym trudnosci proszę o pomoc .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: wydajny most
PostNapisane: 14 stycznia 2009, godz. 11:42 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeżeli chodzi o połączenie point-to-point po dwóch stronach konfiguracja wygląda identycznie. moduły radiowe ustawiamy w mode : bridge , ustawiamy ten sam SSID te same częstotliwości. W zakładce WDS ustawiamy opcje WDS : dynamic wybieramy wcześniej utworzony bridge między ETH na WLAN1. Aby zwiększyć wydajność/przepustowość linku można wybrać band 5GHz-turbo o ile poziomy sygnałów pozwolą na połączenie, dodatkowo proponuję włączyć nstreme.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: wydajny most
PostNapisane: 20 stycznia 2009, godz. 08:56 
Offline

Dołączył(a): 1 kwietnia 2007, godz. 15:52
Posty: 61
Lokalizacja: Zdzieszowice
Z nstreme to bym poeksperymentował bo zwykle transfer nie wzrasta lecz nawet nieznacznie spada, gdyż ta funkcja ma nieco inne zadanie. Natomiast bardzo się przydaje w momentach kiedy zachodzi potrzeba znaczącego poprawienia regularności transferu (nie prędkości) np. przy VoIP, a to przekłada się wizualnie na przechodzący ping.
Co do turbo to się zgodzę, transfer rośnie, a z Nim nasze samopoczucie :) Trzeba tylko sprawdzić, czy router to uciągnie, bo u mnie zużycie procesora w RB532A podskoczyło z 6-15% do 69-90%. Jeśli nie trzeba używać firewalla i ogólnie zarządzanie transferem Nas nie interesi to warto też wyłączyć tracking.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies